TranScreen goes Rialto: films Austin Unbound & Our Compass (9 mei) & benefiet

Het Transgender Filmfestival TranScreen laat elke 2 maanden een bijzondere film zien. Op zaterdag 9 mei vanaf 13.00 uur draait bioscoop Rialto in Amsterdam de films Austin Unbound en Our Compass. Austin Unbound laat de reis van de dove transman Austin zien. In Our Compass vertellen jonge queers met een verstandelijke handicap hun verhalen. Beide films zijn Nederlands ondertiteld.

[English: click here]

TranScreen goes…
Elke tweede zaterdag van de oneven maand herhaalt TranScreen een film van het laatste festival. In mei draait bioscoop Rialto twee films van TranScreen 2013: Austin Unbound en Our Compass. In beide films komen mensen met een handicap aan het woord: de dove transman Austin en queers met een verstandelijke beperking.

Filmmaker Tess Vo is aanwezig. Zij zal aan het einde van de tweede film antwoord geven op vragen uit het publiek. Een tolk gebarentaal is hierbij aanwezig.

Bioscoop Rialto, Ceintuurbaan 338 in Amsterdam.
De eerste film start om 13.00 uur.
Kaarten kosten € 10,00. Gratis toegang met Cineville.
Reserveren kan online via www.rialtofilm.nl.
Rialto heeft één rolstoelplaats. Neem contact op met Rialto, als je hiervan gebruik wilt maken.

AusAustin Unboundtin Unbound
Eliza Greenwood en Sel Staley | USA | 2011 | 45’ | Amerikaanse Gebarentaal | Nederlands ondertiteld
Deze film volgt de dove Austin en zijn beste vriend op een road trip om eindelijk een borstoperatie te ondergaan. Zijn reis is een inspiratie voor zijn gemeenschap en daarbuiten. Hij deelt, zelfbewust en met humor, intieme inzichten. Austin’s beleving van doof zijn ervaar je door het filmische beeldwerk. Horende kijkers staan ineens aan de andere kant.
Meer info: www.austinunbound.com.

ourcompassOur Compass
Tess Vo | Canada | 2009 | 30’ | Engels gesproken | Nederlands ondertiteld
Our Compass vertelt het verhaal van een groep jonge queers met een verstandelijke beperking. Deze jongeren ontmoeten elkaar in het Compass, een groep voor LHBTQ-jongeren in Toronto. Hier kunnen de jongeren in een veilige omgeving hun (gender)identiteit onderzoeken. De jongeren in deze film praten open over daten, seks, gender, queer-zijn en biseksualiteit. Kracht, vrijheid, hoop en liefde straalt uit deze mooie portretten. Meer info: Tess Vo in het Journal on Developmental Disabilities.

11182729_910271689032867_6329915108783090317_oBenefiet-avond  

‘s Avonds nodigt TranScreen u vanaf 22.00 uur uit voor een speciale benefiet-avond in Vrankrijk, Spuistraat 216 in Amsterdam. De bijdrage is vrijwillig, en komt ten goede aan het TranScreen Filmfestival.

TranScreen Filmfestival
TranScreen is een meerdaags filmfestival met internationale films rondom het thema transgender en genderdiversiteit. Tijdens TranScreen vertonen we lange en korte, mainstream en experimentele, professionele en communityfilms uit verschillende landen.

TranScreen is een evenement waarin (trans)genderdiversiteit de norm is. Een plaats waar iedereen in een openbare, veilige omgeving zichzelf kan zijn. Ongeacht gender en seksuele voorkeur. Een plaats voor ontmoeting en internationale uitwisseling op een ontspannen en natuurlijke manier.

TranScreen 2015 is van woensdag 3 t/m zondag 7 juni 2015. Check onze website: transcreen.org!

Please follow and like us: