TranScreen goes Cavia: Kate Bornstein is a Queer & Pleasant Danger

We are delighted to screen the film: ‘Kate Bornstein is a Queer & Pleasant Danger’ by Sam Feder’ at TranScreen goes Cavia.

Het doet ons groot genoeg de film ‘Kate Bornstein is a Queer & Pleasant Danger’ van Sam Feder te vertonen bij TranScreen goes Cavia.

Date: Saturday 16 April, at 20:00
Place: Filmhuis Cavia, Van Hallstraat 52-I, 1051 HH Amsterdam
Tickets: info@filmhuiscavia.nl
Door open: 20:00, film starts at 20:30

[Nederlands]

English ENGLISH

Kate Bornstein Is A Queer and Pleasant Danger

Sam Feder | USA/Canada | 2013 | 70’ | English | No subtitles
Still Kate Bornstein Is A Queer and Pleasant DangerTrans-dyke. Reluctant-Polyamorist. Sadomasochist. Recovering-Scientologist. Pioneering Gender Outlaw. Trailblazing performance artist-theorist-activist, Kate Bornstein, takes us on a mind-bending quest through her world dismantling gender and seeking answers to the age-old question: What makes life worth living? Kate Bornstein’s rollicking public performances and painful personal revelations bearing witness to the pioneering gender outlaw who inhabits a space between male and female with wit, style, and astonishing candor. When she receives a grim cancer diagnosis, Kate confronts her own mortality and purpose in life, giving her own motto renewed urgency: “Do whatever it takes to make your life worth living. Just don’t be mean.”
Trailer | Site film

Nederlands NEDERLANDS

Kate Bornstein Is A Queer and Pleasant Danger

Sam Feder | VS/Canada | 2013 | 70’ | Engels | Niet ondertiteld
Still Kate Bornstein Is A Queer and Pleasant DangerTransgender-pot. Aarzelend-Polyamorist. Sadomasochist. Losgeworsteld-Scientoloog. Pionierende Gendervogelvrije. De baanbrekende performance kunstenaar-theoreticus-activiste Kate Bornstein neemt ons mee op een geestveranderende zoektocht door haar wereld, die gender ontmantelt en naar antwoorden zoekt op de eeuwenoude vraag: “Wat maakt het leven de moeite waard?” Kate Bornstein toont uitgelaten publieke optredens en pijnlijke persoonlijke openbaringen, die getuigen van de pionierende gendervogelvrije, die met geestige wijsheid, stijl en verbazingwekkende openhartigheid woont in een ruimte tussen man en vrouw. Als ze de meedogenloze diagnose kanker krijgt, gaat Kate de confrontatie aan met haar eigen sterfelijkheid en doel in het leven, door haar eigen motto een hernieuwde urgentie te geven: “Doe wat je nodig hebt om je leven de moeite waard te maken. Wees alleen niet gemeen.”
Trailer | Site film

Please follow and like us: