TranScreen presents Apricot Groves at Roze Filmdagen

Maandag 13 maart 17:30
Ketelhuis Amsterdam

Armenië / Iran 2016, 85 min, Pouria Heidary Oureh
Armeens gesproken, Engels ondertiteld
Armenian with English subtitles

In deze zeer bijzondere film maken we kennis met Aram, een jongen van Iraans-Armeense afkomst die als kind naar de VS verhuisde. Nu gaat hij voor het eerst terug, om de hand te vragen van een Armeense vriendin die hij in Amerika leerde kennen. Maar eigenlijk weten ze allebei dat dit niet zijn weg is.
Van de liefdevolle schets van de culturele, religieuze en afkomst-verschillen via het majestueuze landschap tot het onverwachte en positieve slot, is dit een pareltje van een film die je blik verbreedt. Een weldaad in het huidige internationale klimaat, en een buitengewone ervaring.

Aram, an Iranian Armenian youth who has immigrated to the US in childhood, now returns to Armenia for the first time to propose to an Armenian girlfriend Aram met and lived with in the US. Aram sees many cultural, religious, and national differences on the one day trip, but harder obstacles are ahead. A beautiful and uplifting experience.

In samenwerking met http://rozefilmdagen.nl/
De film draait ook op: VRIJDAG 17 MAART – 17:45

 

Please follow and like us: